Groep 1-2-3

Wie zijn wij?

Groep 1-2-3 is op dit moment een groep van 18  leerlingen. Juf Inge staat de hele week voor de groep. Op woensdag is de klas gesplitst. Groep 3 zit dan samen met groep 4 in de klas. Groep 1-2 zit dan op de werkzolder.

Wat doen wij zoal?

De dag beginnen we altijd met een dagopening; we zingen een liedje over de dagen van de week, we bidden, luisteren naar het Bijbelverhaal en zingen liedjes. Na de kring gaan we aan het werk. Groep 3 kan op het bord zien wat er wordt gedaan die dag. Groep 1-2 heeft vijf taken die in de week gedaan moeten worden. Elke taak heeft een andere kleur magneet. Elke dag wordt er een taak gekozen. De kinderen pakken dan de kleur magneet die bij de taak hoort en hangen de magneet achter hun eigen naam op de takentoren. Op de takentoren is ook de planning van de dag te zien door middel van plaatjes.

Wanneer de leerkracht groep 3 instructie geeft is groep 1-2 zelfstandig aan het werk. Na de instructie loopt de leerkracht een ronde bij groep 1-2 en vervolgens bij groep 3.  Groep 3 heeft een blokje op tafel. Hierop staat onder andere een vraagteken. Wanneer er een vraag is, wordt het blokje op het vraagteken gezet. Op deze manier kan de leerkracht zien wie er een vraag  / hulp nodig heeft.

Na de pauze is er elke ochtend een moment  van lezen. De kinderen lezen dan allemaal uit hun bibliotheekboek die ze elke maandag uitzoeken in de schoolbieb.

Welke vakken?

Groep 1-2 heeft rekenen, taal, Engels, gymnastiek en Goed Gedaan lessen. Handvaardigheid en tekenen komen aan bod tijdens het taakwerk. Groep 2 heeft ook nog schrijven. Naast het werken is er voor groep 1-2 ook tijd om te spelen; arbeid naar keuze.

Groep 3 heeft rekenen, Veilig Leren Lezen, schrijven, Engels, tekenen, handvaardigheid, gymnastiek en Goed Gedaan. Tijdens de Goed Gedaan lessen wordt er aandacht besteed aan sociaal emotionele vorming. Onderwerpen die onder andere aan bod komen zijn: opkomen voor jezelf, samen spelen en werken, blij zijn met jezelf, grapje - plagen - pesten, wensen en dromen.

In het kader van Wereld Oriëntatie wordt er onder andere gekeken naar Schooltv: Huisje Boompje Beestje (groep 3) en Koekeloere (groep 1-2).

Eten/drinken op school

Bij het naar binnen gaan wordt de beker en het eten voor de ochtendpauze in het laatje op de tafel gezet. Tijdens het eten tussen de middag wordt de time timer op 15 minuten gezet. De eerste 10 minuten wordt er in stilte gegeten. De laatste 5 minuten mag er zachtjes worden gepraat. Daarna mag iedereen naar buiten. De hulpjes zorgen ervoor dat de klas net gemaakt wordt en gaan daarna ook naar buiten.